Zelfrijdend prototype van Jaguar I-PACE gaat voor het eerst de weg op in Dubai

  • Een zelfrijdend prototype van de Jaguar I-PACE werd getoond op het Dubai World Congress for Self-Driving Transport.
  • De Jaguar I-PACE, de ‘World Car of the Year’ en ‘World Green Car of the Year’ van 2019, werd gekozen vanwege zijn sterk palmares op het vlak van duurzaamheid.
  • Het Dubai World Congress for Self-Driving Transport 2019 wil de vooruitgang richting zelfrijdende technologie versnellen.

29 oktober 2019, Antwerpen - Ingenieurs van Jaguar Land Rover hebben een zelfrijdend prototype van de Jaguar I-PACE getest in de straten van Dubai. Zo demonstreren ze de nieuwste technologieën van het bedrijf inzake autonoom rijden, en bieden ze al een vooruitblik op de toekomst van mobiliteit. 

Het engagement van Jaguar Land Rover voor een autonome, geconnecteerde, geëlektrificeerde en gedeelde toekomst is een hoeksteen van zijn Destination Zero-missie: de ambitie om tot een veiligere en gezondere samenleving en een schoner milieu te komen.

De volledig elektrische en uitstootvrije Jaguar I-PACE, de ‘World Car of the Year’ en ‘World Green Car of the Year’ van 2019, werd gekozen vanwege zijn sterk palmares op het vlak van duurzaamheid. Het prototype van de Jaguar I-PACE kreeg verder verbeterde systemen om voertuigen te detecteren en te vermijden door een combinatie van radartechnologie en camera's, en een systeem dat verkeerslichten kan detecteren. Ook de rijsnelheid en de stuurbewegingen, van stilstand tot op de autosnelweg, werden tijdens de testritten autonoom gestuurd. De wagen legde een traject af via een gedetailleerde kaart in hoge resolutie, die de locatie en een gedetailleerd overzicht van kruispunten in vogelvlucht weergeeft.

Jaguar Land Rover blijft inzetten op bewuste innovatie met een focus op het realiseren van zijn 'Destination Zero'-visie (een toekomst met nul emissies, nul ongevallen en nul files) in al zijn vestigingen en via zijn producten en diensten. De technologie voor autonoom rijden speelt een belangrijke rol in het verwezenlijken van de strategie. Eerder heeft Jaguar Land Rover de technologie al met succes getest op complexe stadswegen in het VK. Het blijft ook samenwerken met de academische wereld en de industrie om innovatie te versnellen.

“De doelstellingen van Jaguar Land Rover rond mobiliteit en duurzaamheid zijn gelijkaardig aan die van de regering in Dubai. We willen allebei rijden veiliger maken, tijd vrijmaken om te reizen en de negatieve impact verminderen die reizen heeft op onze planeet”, aldus Bruce Robertson, Managing Director van Jaguar Land Rover MENA. “Het Dubai World Congress for Self-Driving Transport richt zich pal op diezelfde belangrijke uitdagingen, en het prototype van onze zelfrijdende Jaguar I-PACE is een onomstotelijk bewijs van de indrukwekkende vooruitgang die ons bedrijf en de sector momenteel boeken.”

Het prototype werd met succes getest in de straten van Dubai in de aanloop naar het Congress, waar het ook te zien was. Het is een concrete demonstratie van de vooruitgang die wereldwijd geboekt wordt op het vlak van autonoom rijden, en van de bijdrage die Jaguar Land Rover levert aan de Self-Driving Transport Strategy van de Emiraten.

 - EINDE -

 

Aantekeningen voor de redacteurs

Meer informatie over Destination Zero vindt u op https://www.jaguarlandrover.com/2019/zero

 

Over de Jaguar I-PACE

De I-PACE is de eerste volledig elektrische prestatiegerichte SUV in het premiumsegment. Hij levert schitterende prestaties dankzij twee door Jaguar ontwikkelde elektrische motoren die in totaal 400 pk en 696 Nm overbrengen op de vier wielen voor een sprint van 0 tot 100 km/u in slechts 4,8 seconden. De uiterst geavanceerde lithium-ionbatterij met een capaciteit van 90 kWh biedt een rijbereik tot 470 km (WLTP). Het interieur creëert optimaal ruimte voor de passagiers, terwijl verfijnde materialen en een zorgvuldige aandacht voor elk detail er een echte Jaguar van maken. De I-PACE mag dan een middelgrote SUV zijn, hij biedt dankzij zijn ‘cab forward’-design en elektrische aandrijving achteraan een beenruimte van 890 mm, een waarde die vergelijkbaar is met die in luxeberlines.


Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected]PB_Zelfrijdend prototype van Jaguar I-PACE gaat voor het eerst de weg op in Dubai.pdf

PDF - 344 Kb

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX