ZEVENTIGSTE VERJAARDAG: JAGUAR C-TYPE VERVOEGT DE ‘CLASSIC CONTINUATION’-FAMILIE

Jaguar Classic zal een beperkt aantal nieuwe C-type Continuations creëren om de zeventigste verjaardag van de legendarische dubbelzege op Le Mans te vieren.

  • Jaguar Classic viert zeventig jaar C-type door een strikt beperkt aantal nieuwe, met de hand gebouwde exemplaren van de legendarische sportracer uit de jaren vijftig te creëren.
  • De experts van Jaguar Classic zullen de volledig authentieke nieuwe C-types met schijfremmen bouwen in de toonaangevende vestiging van Jaguar Land Rover Classic Works in Coventry (Verenigd Koninkrijk).
  • Het ‘Continuation’-programma zal Jaguar-klanten voor het eerst de mogelijkheid bieden om een nieuw, in de fabriek gebouwd exemplaar te kopen van de ultieme ​
    C-type, die in 1953 de 24 Uur van Le Mans won.
  • De nieuwe online configurator brengt technische 3D CAD-gegevens tot leven en geeft potentiële klanten de mogelijkheid om hun perfecte C-type virtueel samen te stellen: classicvisualiser.jaguar.com
  • Klanten dienen eventuele vragen aan Jaguar Classic te richten via: www.jaguar.com/classic, +44 (0) 2476 566 600, [email protected]
  • Voor regelmatige updates van Jaguar Classic, inclusief de evolutie van de nieuwe ​
    C-types, volgt u de nieuwe officiële account @Jaguar.Classic op Instagram.

 

28 januari 2021, Antwerpen - Jaguar Classic viert de zeventigste verjaardag van de legendarische C-type-racewagen met de creatie van een strikt beperkte reeks van nieuwe C-type Continuation-wagens, die met de hand zullen worden gebouwd in de wereldvermaarde Jaguar Classic Works-vestiging in Coventry.

Het C-type Continuation-programma zal liefhebbers van historische autoraces voor het eerst in staat stellen om een nieuw, in de fabriek gebouwd exemplaar van Jaguars ultieme C-type-fabriekswagen met schijfremmen uit 1953 te kopen.

De C-type, die oorspronkelijk werd gebouwd tussen 1951 en 1953, stond bekend om zijn uitzonderlijk vloeiende vorm door Jaguar Cars-ontwerper, aerodynamicus en kunstenaar Malcolm Sayer. Bij zijn debuut in 1951 won de C-type de slopende 24 Uur van Le Mans en behaalde hij de eerste van Jaguars zeven overwinningen in de Franse uithoudingsrace.

Vanaf 1952 wierp de C-type zich op als pionier door innovatieve schijfremmen te gebruiken in de autosport. Met dat revolutionaire systeem, ontwikkeld door Jaguar en Dunlop, behaalde hij in de handen van Stirling Moss de eerste overwinning voor een auto met schijfremmen tijdens de Grote Prijs van Reims in Frankrijk en nam hij deel aan de Mille Miglia in Italië.

De C-type won opnieuw de 24 Uur van Le Mans in 1953, nog een primeur voor schijfremmen. Bovendien oogstte hij veel succes in de handen van privé-eigenaars, die er mede voor zorgden dat Jaguar vicekampioen werd in het eerste World Sportscar Championship.

Dan Pink, Director van Jaguar Classic, verklaarde: “De C-type, die werd bestuurd door enkele van de meest bewonderde racepiloten uit de geschiedenis, legde de basis voor Jaguars succes in uithoudingsraces en groeide uit tot een synoniem voor design en technologische innovaties. Zeventig jaar later is Jaguar Classic nog steeds trots op het feit dat het merk de jongste innovaties in productietechnologie kan gebruiken – naast de traditionele vaardigheden en ongeëvenaarde expertise – om deze legendarische wagen opnieuw te introduceren, zodat een nieuwe generatie van liefhebbers ervan kan genieten.”

Van de 53 Jaguars C-type die in de jaren vijftig werden gebouwd, werden er 43 verkocht aan particuliere eigenaars, maar de productieversie van de C-type werd enkel geleverd met trommelremmen, twee SU-carburateurs en 200 pk, zoals bij de fabriekswagens uit 1951.

Acht nieuwe C-type Continuation-wagens zullen worden gebouwd met het oog op een feestelijk evenement in racestijl, dat zal plaatsvinden in 2022. Elk exemplaar weerspiegelt de specificaties van de fabrieksracer die in 1953 Le Mans won, inclusief de 3,4 liter grote zescilinder-in-lijn met drievoudige Weber 40DCO3-carburateurs en een vermogen van 220 pk, alsook de schijfremmen.

Door voort te bouwen op de ervaring die ze opdeden met eerdere Jaguar Classic Continuation-programma’s voor de Lightweight E-type, XKSS en D-type, hebben de ingenieurs van Jaguar Classic de archieven van Jaguar geraadpleegd en hebben ze de scangegevens afkomstig van een originele C-type vergeleken met de nieuwste computerondersteunde designtechnologie om de meest authentieke nieuwe C-type te creëren.

Dat de authentieke specificaties uit 1953 nauwkeurig kunnen worden gereproduceerd, is te danken aan de exclusieve toegang tot originele technische tekeningen en bedrijfsdocumenten, gecreëerd door het oorspronkelijke ontwikkelingsteam van de C-type. Dat team bestond onder meer uit Malcolm Sayer, competitiemanager Lofty England en ingenieurs William Heynes, Bob Knight en Norman Dewis.

Jaguar Classic tilt die technische CAD-gegevens nu naar een nog hoger niveau door klanten voor het eerst ook de mogelijkheid te bieden om hun C-type Continuation virtueel te visualiseren via een speciaal ontworpen online configurator. Deze nieuwe tool op classicvisualiser.jaguar.com stelt gebruikers in staat om de kleuren en afwerkingsopties te vergelijken met de twaalf authentieke koetswerkkleuren en acht interieurkleuren, alsook om optionele racelogo’s, stuurwiellogo’s en motorkaplogo’s aan te brengen. ​

Andere opties voor de C-type Continuation-klanten zijn een door de FIA goedgekeurd gordelharnas en een koprolbescherming. Deze authentieke nieuwe ​
C-types zijn niet alleen voor de show bedoeld, maar kunnen ook worden ingezet voor historische races, circuitritten en gebruik op afgesloten wegen.

Surf naar www.jaguar.com/classic voor meer informatie over het volledige gamma wagens, diensten, onderdelen en ervaringen aangeboden door Jaguar Classic.

Voor meer informatie over de vestiging van Jaguar Land Rover Classic Works klik hier.

 

- EINDE -Jaguar C-type vervoegt de 'Classic Continuation'-familie_Persbericht.pdf

PDF - 230 Kb

Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected]

 

Sociale mediakanalen van Jaguar:

www.facebook.com/JaguarBelux
www.instagram.com/jaguarbelux/
https://www.youtube.com/user/JaguarBELUX

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX